آی یو دی

آی یو دی چیست؟

آی یو دی یکی از روش‌ های موثر و کاربردی برای پیشگیری از بارداری می‌ باشد این دستگاه پلاستیکی شکلی شبیه به T انگلیسی داشته که ظرافت بسیار بالایی دارد و ساختار آن کاملاً نرم و منعطف است.

پزشکان می‌ توانند آی یو دی را در رحم قرار داده و به راحتی مانع از بارداری ناخواسته میشود، آی یو دی ها در دو نوع هورمونی و مسی در اختیار بانوان قرار می‌ گیرد، بانوان می‌ توانند با نظر پزشکان بهترین نوع آی یو دی را تهیه کرده و ضمن کارگزاری صحیح آن در رحم راه حلی مناسب و البته قطعی برای پیشگیری از بارداری می‌ باشد.

اگر ضمن استفاده از آی یو دی مراقبت‌ های کاربردی را از این دستگاه کوچک انجام دهید و البته روند قرار دادن آن در رحم به درستی اجرا شود طول عمر آن را می‌ توان بین ۵ تا ۱۰ سال متغیر دانست، از نظر پزشکان آی یو دی یک روش کم خطر و کاربردی برای پیشگیری از بارداری می‌ باشد و انتخاب عموم بانوان است.

اگر بخواهیم در مورد انواع آی یو دی صحبت کنیم باید ابتدا به آی یو دی های هورمونی و آی یو دی های مسی اشاره کرد، آی یو دی هورمونی حاوی ماده‌ ای به نام پروژسترون است که می‌ تواند با ضخیم‌ تر کردن دهانه رحم از نفوذ اسپرم جلوگیری کند.

اما نوع دیگر آی یو دی را مسی می‌ نامند که با آزاد کردن یون مس مانع از لقاح بین تخمک و اسپرم در رحم خواهد شد، هر کدام از این آی یو دی ها عملکرد بسیار دقیقی دارند اما اینکه کدام یک با بدن بانوان سازگار است باید توسط پزشک تعیین شود و متخصصان تنها کسانی هستند که می‌ توانند در این زمینه راهنمایی خوبی برای بانوان باشند.

محدودیت استفاده از آی یو دی

محدودیت استفاده از آی یو دی
محدودیت استفاده از آی یو دی

زمانی که صحبت از آی یو دی میشود متخصصان این روش جلوگیری را برای همه افراد مناسب نمی‌ دانند و محدودیت‌ هایی در این زمینه وجود دارد که مهمترین آنها را برایتان خواهیم گفت.

قبل از کار گذاشتن iud در رحم پزشک بررسی می‌ کند تا مبادا افراد به عفونت‌ های لگنی مبتلا باشند، در صورت وجود عفونت در واژن و دهانه رحم به هیچ عنوان نباید از آی یو دی استفاده کرد و تا زمانی که بهبودی کامل حاصل نشود شرایط برای کار گذاشتن آن فراهم نیست.

از طرفی اگر بانوان باردار باشند نباید از آی یو دی استفاده کنند و در صورت قرار دادن iud در رحم و پس از آن اطلاع از بارداری باید برای خارج کردن آن سریعاً اقدام شود.

برخی از بانوان به اشتباه تصور می‌ کنند که آی یو دی می‌ تواند هم از بارداری جلوگیری کند و هم شانس ابتلا به عفونت‌ های مقاربتی را کاهش دهد، اگر شرکای جنسی متعدد دارید آی یو دی تنها می‌ تواند از بارداری جلوگیری کند و برای پیشگیری از ابتلا به عفونت‌ های مقاربتی بهتر است که از کاندوم استفاده کنید و در این موقعیت آی یو دی گزینه مناسبی نیست.

استفاده از آی یو دی برای بانوانی مناسب است که حداقل ۵ تا ۱۰ سال قصد بارداری ندارند، اگر در فاصله زمانی کوتاه تصمیم به بارداری دارید قطعاً آی یو دی گزینه مناسبی برای پیشگیری نبوده و می‌ توانید از روش‌ های جایگزین مانند قرص‌ های ضد بارداری یا کاندوم استفاده کنید.

ما خونریزی‌ های بین قاعدگی یا داشتن روابط جنسی دردناک و پس از آن خونریزی و لکه بینی همگی از محدودیت‌ هایی به شمار می‌ آید که مانع از استفاده آی یو دی میشود همچنین اگر بانوان حاملگی خارج از رحم داشته باشند یا کسانی که دریچه قلب مصنوعی دارند کاندیدای مناسبی برای کارگزاری آی یو دی نبوده و باید به دنبال روش‌ های موثرتری باشند.

معایب آی یو دی را بشناسید

معایب آی یو دی را بشناسید
معایب آی یو دی را بشناسید

آی یو دی هم مانند دیگر روش‌ های جلوگیری از بارداری ممکن است عوارض یا معایبی را به همراه داشته باشد، اگر در شرایط جسمانی ایده آل و تحت نظر پزشک از آی یو دی استفاده کنید این عوارض و معایب زودگذر بوده و خیلی زود برطرف میشود، اما اگر سر خود و بدون آگاهی از آی یو دی استفاده کنید احتمال مواجهه با عوارض و خطرات ناشی از آن نیز وجود داشته و ممکن است فرد را به دردسر بیندازد.

بسیاری از بانوان بعد از قرار دادن آی یو دی در رحم ممکن است چند قاعدگی اول را طولانی و البته شدیدتر تجربه کنند، همچنین احتمال می‌ رود که آی یو دی باعث عفونت دهانه رحم شده و منجر به سوزش ادرار و درد در ناحیه شکم میشود.

برخی از بانوان بعد از قرار دادن آی یو دی در قسمت پایینی شکم دردی را تجربه می‌ کنند که برای روزهای متوالی ادامه پیدا می‌ کند این دردها اغلب خطرناک نیستند و نهایتاً با استراحت بیشتر و مراقبت بهبود می‌ یابد.

اما در موارد نادر احتمال خونریزی‌ های شدید بعد از قرار دادن iud در رحم وجود دارد همچنین ممکن است آی یو دی از جایگاه خود خارج شده و درد زیادی را در این محدوده تجربه خواهید کرد.

نحوه قرار دادن iud در رحم

نحوه قرار دادن iud در رحم
نحوه قرار دادن iud در رحم

آی یو دی یکی از روش‌ های مطمئن برای پیشگیری از بارداری است، اما باید شرایطی سپری شود تا آی یو دی به درستی در رحم قرار بگیرد.

برای استفاده از این دستگاه کوچک متخصصان ابتدا بخش داخلی واژن و دهانه رحم را بررسی می‌ کنند تا ابتدا متوجه شوند که این محدوده در سلامت کامل بوده و هیچگونه عفونت قارچی و باکتریایی در این بخش وجود ندارد، پس از آن پزشک اندازه رحم را بررسی کرده و بهترین نوع آی یو دی را انتخاب می‌ کنند.

حدوداً ۲۰ دقیقه تا نیم ساعت طول می‌ کشد تا پزشک iud را در دهانه رحم قرار دهد، بهتر است که بانوان در این تایم بعد از قاعدگی برای کار گذاشتن آی یو دی اقدام کنند متخصصان به واسطه یک دستگاه به نام اسپکولوم دهانه واژن را باز نگه داشته تا دسترسی راحتی به دهانه رحم داشته باشند پس از آن به آرامی آی یو دی را در موقعیت مناسب قرار داده و عملکرد طبیعی آن را بررسی می‌ کنند.

قرار دادن آی یو دی در رحم کار سخت و پیچیده‌ ای نیست اما نیاز به دقت دارد، با این حال پزشکان بررسی می‌ کنند که آیا آی یو دی در موقعیت مناسب قرار گرفته است یا خیر، آنها می‌ توانند با تصویربرداری از دهانه رحم موقعیت دقیق آی یو دی را مشاهده کرده و از این بابت به بانوان اطمینان خاطر داده میشود.

آشنایی با مزایای آی یو دی

آشنایی با مزایای آی یو دی
آشنایی با مزایای آی یو دی

امروزه همه بانوان اطلاعاتی در مورد آی یو دی دارند و می‌ دانند که این روش برای چه کسانی مناسب است و چطور می‌ توانند از عملکرد دقیق آن بهره ‌مند شوند.

اما به خاطر داشته باشید که آی یو دی از جمله روش‌ های پیشگیری از بارداری است که درصد خطا در عملکرد آن بسیار ناچیز است و در صورت داشتن حساسیت به کاندوم می‌ توانید از آن استفاده کنید.

طول عمر زیاد آی یو دی باعث میشود تا با یک بار صرف هزینه بتوانید این روش مطمئن را استفاده کرده و تا مدت زمان طولانی به دنبال راه‌ های مختلف نخواهید بود و نگرانی بابت بارداری ناخواسته نخواهید داشت.

آی یو دی از آن دسته روش‌ هایی است که ۶ تا ۸ هفته بعد از زایمان به راحتی قابل استفاده است و در دوران شیردهی گزینه مناسبی می‌ باشد، آی یو دی دردهای شدید قاعدگی و درد آندومتریوز را کمتر می‌ کند و احتمال ابتلا به عفونت‌ های لگنی را کاهش می‌ دهد به همین دلیل احتمال بروز سرطان آندومتر تا حد چشمگیر کاهش پیدا می‌ کند و از نظر متخصصان یک روش مناسب برای همه بانوان جوان است.

از طرفی این روش یک فرایند دقیق است که نیازی به مشارکت دیگران نخواهید داشت و به راحتی می‌ توانید با استفاده از این دستگاه کوچک از بارداری جلوگیری کرده و بعد از گذشت سه ماه متوجه کمتر شدن خونریزی‌ های قاعدگی نیز خواهید شد.

این دستگاه هیچ گونه عوارضی برای بدن نداشته و مشکلاتی که هورمون استروژن می‌ تواند برای بدن به وجود آورد را نخواهد داشت، به نوعی می‌ توان گفت که آی یو دی هیچگونه تغییرات هورمونی در بدن اعمال نمی‌ کند و قطعا نسبت به سایر روش‌ های جلوگیری و انواع قرص‌ های ضد بارداری در اولویت قرار می‌ گیرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *